Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Evde Çilekli Dondurma Tarifi
Malzemeler;- 2 Kase çilek
- 1/4 Su bardağı glutensiz süzme yoğurt
- 2-3 Yemek kaşığı bal
- 2-3 Yemek kaşığı limon suyu
Evde Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır?
- 2 kase çilek doğranır
- Doğranan çileklerin üzerine ¼ su bardağı glutensiz süzme yoğurt, 2-3 yemek kaşığı bal ve 2-3 yemek kaşığı limon suyu eklenir, karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır
- Karışım bir blender yardımıyla püre haline getirilir
- Hazırlanan püre istenen şekildeki kalıplara dökülür ve dondurucuda bir gece bekletilir
- Nefis dondurma keyifle tüketmeniz için hazır!