Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Puding Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 07:07
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 07:11
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Puding Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Puding Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Puding Tarifi

Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı glutensiz un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Biraz tereyağı

Glutensiz Puding Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı dışındaki tüm malzemeler karıştırılır, ocağa alınır
  • Kısık ateşte karıştırarak pişirilir
  • Kaynamadan önce biraz tereyağı eklenir ve iyice eriyene kadar karıştırılır,  kaplara boşaltılır
  • Soğuduktan sonra buzdolabına alınır
  • Glutensiz puding soğuk olarak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa