Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Kadayıf Tarifi, Nasıl yapılır?
Glutensiz Kadayıf Tarifi
Malzemeler;- 1/2 paket glutensiz pirinç eriştesi
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 1 ½ su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Glutensiz Kadayıf Nasıl Yapılır?
- Tencerede 3 bardak kadar su ısıtılır, suyun kaynamamasına özen gösterilir ve pirinç eriştesi suya alınır yumuşatılır
- Yumuşayan erişte yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye serilir ve ucuna iki yarım ceviz koyulur
- Erişte ceviz içinde kalacak şekilde sarılır
- Diğer erişteler de aynı işlemlerden geçirilir tepsiye dizilir
- Üzerlerine birer parça tereyağı eklenerek önceden 220°C’de ısıtılan fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
- Şerbet için malzemeler karıştırılır, pişirilir ve biraz ılınması beklenir
- Tatlı da şerbet de ılındığında şerbeti dökülerek kıtır bir kıvam elde edilir