Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Kadayıf Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 19:54
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 20:01
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Kadayıf Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Kadayıf Tarifi, Nasıl yapılır?

Glutensiz Kadayıf Tarifi

Malzemeler;
  • 1/2 paket glutensiz pirinç eriştesi
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 1 ½ su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Glutensiz Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • Tencerede 3 bardak kadar su ısıtılır, suyun kaynamamasına özen gösterilir ve pirinç eriştesi suya alınır yumuşatılır
  • Yumuşayan erişte yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye serilir ve ucuna iki yarım ceviz koyulur
  • Erişte ceviz içinde kalacak şekilde sarılır
  • Diğer erişteler de aynı işlemlerden geçirilir tepsiye dizilir
  • Üzerlerine birer parça tereyağı eklenerek önceden 220°C’de ısıtılan fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir
  • Şerbet için malzemeler karıştırılır, pişirilir ve biraz ılınması beklenir
  • Tatlı da şerbet de ılındığında şerbeti dökülerek kıtır bir kıvam elde edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa