Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Havuçlu Kek Tarifi
Malzemeler;
- 6-7 tane havuç
- 3 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 ½ su bardağı glutensiz un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tane rendelenmiş limon kabuğu
- Ceviz
Glutensiz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?
- Havuçlar ince ince rendelenir
- Yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şeker çırpılır
- Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz, ve tarçın eklenir
- Rendelenmiş havuçlar da ilave edilerek tüm malzemelerin karışması sağlanır
- Karışım kek kalıbına alınır ve 180°C’de ısıtılan fırında 45-50 dakika kadar pişirilir