Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
- 8 çorba kaşığı glutensiz un
- 1 tane yumurta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 ½ yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Biraz susam
Glutensiz Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Susam ve yumurta sarısı hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp karıştırılır
- Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurulur; ceviz büyüklüğünde şekiller verilir
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir, kurabiyeler tepsiye dizilir
- Ayrılan yumurta sarısı, bir fırça yardımıyla kurabiyelere sürülür ve üzerlerine susam serpilir
- 180°C’lik fırında 25 dakika kadar pişirilir