Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Elmalı Kurabiye Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 20:38
GÜNCELLEME
13 Temmuz 2023 20:44
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Elmalı Kurabiye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Elmalı Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler;
  • Yarım paket margarin
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 ½ kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar mısır nişastası

İç harcı için;

  • 3-4 tane elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı fındık öğütülmüş

Glutensiz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Elmalar rendelenir ve bir tavada suyu çekene kadar pişirilir
  • Elmalar suyunu çekince şeker eklenir,  karıştırılır
  • Tarçın ve fındık eklenir, soğumaya bırakılır ve hamuru hazırlamaya koyulur
  • Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, vanilya ve yoğurt geniş bir kapta karıştırılır
  • Hamurun kıvamına göre (kulak memesi kıvamına kadar) mısır nişastası eklenir
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, ortalarına elmalı harçtan doldurulur ve kapatılır
  • 180°C’de ısıtılan fırında, üzerleri kızarana kadar pişirilir
  • Glutensiz elmalı kurabiyelerin üzerine hafifçe pudra şekeri serpilir, ılık olarak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa