Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Simit Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 23:00
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2023 07:12
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Simit Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Simit Tarifi, Nasıl yapılır?

Glutensiz Simit Tarifi

Malzemeler;
  • 2 Su bardağı glutensiz un
  • 1 Su bardağı oda sıcaklığında su
  • 5 gram İnstant kuru maya
  • 1 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı susam

Glutensiz Simit Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz simitin hamuru için ilk önce maya ılık suda çözdürülür
  • Margarin ocakta eritilir
  • Glutensiz un, maya, toz şeker ve margarin bir arada yoğurularak yumuşak bir hamur kıvamına getirilir
  • Hamurun üstü temiz bir bezle kapatılır ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır
  • Hamurdan ufak bezeler koparılır ve avuçta yuvarlanarak rulo yapılır
  • Rulonun uçları birleştirilerek simit şekli verilir
  • Simitler önce ılık suya daha sonra susama batırılır ve yağlı kağıt yerleştirilen fırın tepsisi üzerine dizilir
  • Glutensiz simitler 1 saat boyunca bu şekilde bekletilir
  • Önceden ısıtılan 200°C’lik fırında 10-15 dakika pişirilir, İşte çıtır mı çıtır, ev yapımı glutensiz simitler hazır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa