Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 23:18
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2023 07:23
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler;
  • 1 Su bardağı badem unu
  • Yarım su bardağı akçaağaç şurubu
  • 1/4 Su bardağı pekmez
  • 1 Yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil
  • 1 tane yumurta
  • 1 Çay kaşığı veya 1 paket vanilin
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1/3 Su bardağı Hindistan cevizi unu

Glutensiz Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Yılbaşı kurabiyesi tarifine başlamadan önce fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisi bir kenara alınır
  • Akçaağaç şurubu ve pekmez ile birlikte badem unu büyükçe bir karıştırma kabına alınır
  • Kaşık yardımıyla soyulan zencefil, karışımın içine rendelenir
  • Hamuru bağlamak için karışıma bir tane yumurta eklenir
  • Öneri: Zencefilin tadını yumuşatmak adına bir çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilin eklenebilir

  • Vanilya özütü veya vanilin ilave edildikten sonra tarçın, toz zencefil ve tuz karışıma eklenir
  • Tüm malzemeler iyice birleşene kadar karıştırılır
  • Hamurun nemini azaltmak için biraz Hindistan cevizi unu eklenir
  • Ele yapışan bir kıvam elde edildikten sonra hamur, hafifçe badem unu serpilerek yüzeye yerleştirilir ve açarak şekillendirilir
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra kurabiyeler tepsiye yerleştirilir, 12-15 dakika arasında pişirilir
  • Şekeri pekmez ve akçaağaç şurubundan, lezzeti zencefil ve tarçından gelen badem unlu, glutensiz zencefilli yılbaşı kurabiyeleri hazır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa