Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 23:28
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2023 07:29
Glutensiz Yemek Tarifleri: Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır?

Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler;

  • 3 Su bardağı glutensiz un
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam doğranmış dereotu
  • Lor peyniri

Glutensiz Dereotlu Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • 3 Su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz bir kaba eklenir, karıştırılır
  • Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotu eklenip yoğurmaya başlanır
  • Elde edilen hamur bezelere ayrılır, içi lor peyniri ile doldurularak kapatılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, önceden 180°C’de ısıtılan fırına yerleştirilir
  • 30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçalar hazır.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa