Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz.
NOT: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır?
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeler;
- 3 Su bardağı glutensiz un
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam doğranmış dereotu
- Lor peyniri
Glutensiz Dereotlu Lor Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?
- 3 Su bardağı glutensiz un, 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuz bir kaba eklenir, karıştırılır
- Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 tutam doğranmış dereotu eklenip yoğurmaya başlanır
- Elde edilen hamur bezelere ayrılır, içi lor peyniri ile doldurularak kapatılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, önceden 180°C’de ısıtılan fırına yerleştirilir
- 30 dakika sonra glutensiz dereotlu ve lor peynirli poğaçalar hazır.