Glutensiz Yemek Tarifleri: Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Gluten; buğday, arpa, çavdar ve ürünlerinde bulunan bir proteindir. Ayrıca gluten, tahıllardaki esnekliği de sağlar ve bileşenlerini bir arada tutar. Glutensiz beslenme, bazı tahıllarda bulunan “gluten” proteininin beslenmeden çıkarılması demektir. Glutensiz beslenme, glutene duyarlılık veya çölyak hastalığı gibi durumları olan bireyler için gerekli olan bir beslenme yaklaşımıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunan bir proteindir ve bazı insanlar için sindirimi zor olabilir veya bağışıklık sistemi tepkisi oluşturabilir.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
13 Temmuz 2023 23:50
GÜNCELLEME
14 Temmuz 2023 07:34
Glutensiz Yemek Tarifleri: Elmalı Yulaf Lapası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Glutene karşı hassasiyetiniz varsa Glutensiz Yemek Tariflerimizi deneyebilirsiniz. 

NOT:  Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Elmalı Yulaf Lapası Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
  • 1-2 tane rendelenmiş elma
  • 1 Yemek kaşığı ceviz
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Su bardağı süt

Glutensiz Elmalı Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı glutensiz yulaf ezmesi bir tencereye alınır
  • Üzerine 1 su bardağı süt eklenir, karıştırmaya başlanır
  • Karışıma tarçın ve rendelenmiş elma eklenir, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye bırakılır
  • Hazırlanan yulaf lapası üzerine ceviz eklenerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa