Binbir Derde Deva Pancarla Yapılan Tarifler: Pancarlı Pembe Kısır Tarifi

Ülkemizde de sıkça tüketilen kırmızı pancar zengin vitamin ve mineral kaynağına sahiptir. Bununla birlikte birçok hastalığın tedavisi için tüketilirken aynı zamanda birçok hastalığa karşı da koruyucu kalkan oluşturmaktadır. tıp doktorlarının bile tavsiye ettiği Pancarla yapılan birbirinden lezzetli tarifleri denemeyi unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
16 Temmuz 2023 12:36
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2023 12:56
Binbir Derde Deva Pancarla Yapılan Tarifler: Pancarlı Pembe Kısır Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pancar hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı bir besindir. 

Pancarın Faydaları Arasında;

  1. Kan basıncı kontrolü: Kırmızı pancar, nitrat içeriği yüksek bir sebzedir. Vücutta nitrat, nitrik okside dönüşerek kan damarlarını genişletir ve kan basıncını düşürür. Bu, kalp sağlığını destekler ve hipertansiyon riskini azaltır.
  2. Kan dolaşımı: Kırmızı pancar, içerdiği nitrat sayesinde kan dolaşımını artırabilir. Nitratlar, kan damarlarını genişleterek daha iyi bir oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olur.
  3. Antioksidan etki: Kırmızı pancar, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olur ve yaşlanma sürecini yavaşlatabilir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar.
  4. Detoks etkisi: Kırmızı pancar, karaciğerin doğal detoksifikasyon sürecini destekler. İçerdiği antioksidanlar ve besin maddeleri, karaciğeri temizlemeye ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  5. İnflamasyon azaltma: Kırmızı pancar, anti-inflamatuar özelliklere sahip betalainler içerir. Bu bileşikler, vücutta iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur, eklem ağrılarını hafifletebilir ve inflamatuar durumları rahatlatabilir.

Madem pancar bu kadar faydalı, o zaman bu tarifleri mutlaka sofranızdan eksik etmeyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!

Pancarlı Pembe Kısır Tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 tane pancar, haşlanıp küp doğranmış
  • 1 su bardağı pancar suyu
  • 2 – 2,5 su bardağı su
  • ½ adet limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • ½ demet maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • 1 avuç ceviz, dövülmüş

Pancarlı Pembe Kısır Nasıl Yapılır:

  • 4 tane haşlanmış pancar rondodan geçirilir
  • Bir kasenin üzerine tel süzgeç yerleştirilir ve rondodan geçirilen pancarlar içine alınır, Pancarlar bir spatula yardımıyla ezilerek suları çıkartılır
  • Bir tencerede pancar suyu ve sıcak su karıştırılır bulgur ilave edilir
  • Bulgurlar birkaç dakika kaynatılır ve  üzeri kapatılıp şişmesi beklenir
  • Bulgurlar soğuyunca derin bir kaseye alınır ve içerisine sırasıyla; limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır
  • Taze soğan ve maydanozlar ince ince doğranır ve bulgurlu karışıma ilave edilir
  • 1 avuç ceviz kıyılır ve kısıra ilave edilir
  • Ilık ya da soğuk olarak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa