Vegan Sebzeli Güveç Tarifi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
18 Temmuz 2023 04:10
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 04:13
Vegan Sebzeli Güveç Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Sebzeli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sebzeli Güveç Tarifi

Malzemeler;

  • 1 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane patates
  • 3 tane orta boy domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su

Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanlar siyah beyaz şeritler hâlinde soyulur ve acısının çıkması için tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletilir
  • Daha sonra kabukları soyulan patates, kabak, domates ve soğan küp küp olacak şekilde doğranır
  • Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar da sudan çıkarılır durulanır ve aynı şekilde doğranır
  • Bütün sebzeler geniş bir kaba alınır
  • Uygun bir kâsede su, zeytinyağı, karabiber, salça ve tuz karıştırılır üzerine sarımsaklar rendelenir
  • Daha sonra sebzelerin üzerine dökülür ve iyice harmanlanır
  • Soslanan sebzeler güvece aktarılır ve önceden ısıtılan170 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir
  • Sıcak servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa