Vegan Kabak Çintmesi

Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
18 Temmuz 2023 06:35
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 05:29
Vegan Kabak Çintmesi
Büşra Ünal Yazar

Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.

Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:

  • Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
  • Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
  • Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
  • Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
  • Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
  • Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
  • Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.

Vegan Yemek Tarifleri

Vegan Kabak Çintmesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Çintmesi Tarifi

Malzemeler;

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane yemeklik doğranmış büyük kuru soğan
  • 2 tane küp doğranmış orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 tane küp doğranmış kabak
  • 2çay kaşığı tuz

Kabak Çintmesi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tavaya alınır ve üzerine soğanlar eklenir
  • Soğanlar renk alana kadar kavrulur ve salça ilave edilir
  • 2-3 dakika daha kavrulur
  • Kabaklar ilave edilir
  • Ardından domatesler eklenir
  • Sarımsaklar ilave edilir
  • Tuz ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır
  • Önce yüksek ateşte daha sonra en kısık ateşte su koymadan pişmeye bırakılır
  • Üzerine nane serpiştirilerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa