Mucizevi Meyve Hurma ile Yapılan Tarifler: Mamul Kurabiyesi

Ramazan ayında sıkça tüketilen Hurma, iyi bir lif kaynağı, antioksidan ve içinde barındırdığı birden çok vitaminle insan sağlığına sağladığı faydalardan dolayı artık her mevsim tüketilmeye başlandı. Bu mucizevi meyve ile yapacağınız tarifleri sunduk.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Temmuz 2023 21:48
GÜNCELLEME
20 Temmuz 2023 01:14
Mucizevi Meyve Hurma ile Yapılan Tarifler: Mamul Kurabiyesi
Büşra Ünal Yazar

Öncelikle Hurmanın insan vücuduna sağladığı yararlardan bahsetmek istiyoruz.

Hurmanın Vücudumuza sağladığı bazı yararlar şunlardır:

  1. Besleyici değeri: Hurmalar lif, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve B vitaminleri gibi birçok besin maddesi içerir. Bu nedenle, dengeli bir diyetin bir parçası olarak hurma tüketimi, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almasına katkı sağlar.
  2. Enerji kaynağı: Hurmalar, doğal bir şeker kaynağıdır ve içerdikleri karbonhidratlar vücuda hızlı bir şekilde enerji sağlar. Bu nedenle sporcular ve aktif bireyler için enerji verici bir atıştırmalık olabilir.
  3. Sindirim sağlığı: Hurmalar, sindirime yardımcı olan lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler.
  4. Kalp sağlığı: Hurmalar, potasyum içeriği sayesinde kalp sağlığını destekler. Potasyumun düzenli tüketimi, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp-damar sistemine faydalıdır.
  5. Antioksidanlar: Hurmalar, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri oksidatif stresten korur ve yaşlanma süreçlerini yavaşlatır.
  6. Kemik sağlığı: Hurmalar, kalsiyum ve demir gibi mineraller içerir. Kalsiyum, kemik sağlığının korunmasına ve güçlenmesine yardımcı olurken, demir ise kan hücrelerinin üretimine katkıda bulunur.
  7. Bağışıklık sistemi: Hurmalar, C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini destekler ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Elinizde değerlendirilmesi gereken hurmalarınız varsa bu tarifimizi deneyebilirsiniz. 


Mamul Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 500 gram irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 350 gram tereyağı
  • 1 kg hurma
  • Tuz
  • Karbonat

Süslemek için;

  • Pudra şeker
  • Tarçın

Mamul Kurabiyesi Nasıl Yapılır:

  • İrmik bir kabın içine alınır üzerine sıcak su eklenir
  • Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirilir
  • Un ilave edilir ve iyice karıştırılır
  • Tereyağı, tuz, karbonat ve su da eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir
  • Üzeri kapatılıp 1 saat dinlendirilir
  • Hurmaların çekirdeği ayıklanır
  • İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğranır
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır ve içlerine hurmalar yerleştirilip kapatılır
  • Bu hamurlar mamül kalıbına bastırılıp ters yüz edilir ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizilir
  • 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirilir
  • Üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilip servis yapılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa