Mucizevi Meyve Hurma ile Yapılan Tarifler: Hurma Uyutması

Ramazan ayında sıkça tüketilen Hurma, iyi bir lif kaynağı, antioksidan ve içinde barındırdığı birden çok vitaminle insan sağlığına sağladığı faydalardan dolayı artık her mevsim tüketilmeye başlandı. Bu mucizevi meyve ile yapacağınız tarifleri sunduk.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Temmuz 2023 22:10
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 22:16
Mucizevi Meyve Hurma ile Yapılan Tarifler: Hurma Uyutması
Büşra Ünal Yazar

Öncelikle Hurmanın insan vücuduna sağladığı yararlardan bahsetmek istiyoruz.

Hurmanın Vücudumuza sağladığı bazı yararlar şunlardır:

  1. Besleyici değeri: Hurmalar lif, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve B vitaminleri gibi birçok besin maddesi içerir. Bu nedenle, dengeli bir diyetin bir parçası olarak hurma tüketimi, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almasına katkı sağlar.
  2. Enerji kaynağı: Hurmalar, doğal bir şeker kaynağıdır ve içerdikleri karbonhidratlar vücuda hızlı bir şekilde enerji sağlar. Bu nedenle sporcular ve aktif bireyler için enerji verici bir atıştırmalık olabilir.
  3. Sindirim sağlığı: Hurmalar, sindirime yardımcı olan lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler.
  4. Kalp sağlığı: Hurmalar, potasyum içeriği sayesinde kalp sağlığını destekler. Potasyumun düzenli tüketimi, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp-damar sistemine faydalıdır.
  5. Antioksidanlar: Hurmalar, antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri oksidatif stresten korur ve yaşlanma süreçlerini yavaşlatır.
  6. Kemik sağlığı: Hurmalar, kalsiyum ve demir gibi mineraller içerir. Kalsiyum, kemik sağlığının korunmasına ve güçlenmesine yardımcı olurken, demir ise kan hücrelerinin üretimine katkıda bulunur.
  7. Bağışıklık sistemi: Hurmalar, C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini destekler ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Elinizde değerlendirilmesi gereken hurmalarınız varsa bu tarifimizi deneyebilirsiniz. 

Hurma Uyutması

Malzemeler:
  • 20 tane hurma
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3,5 su bardağı süt
  • Ceviz

Hurma Uyutması Nasıl Yapılır:

  • Hurmaların çekirdekleri çıkarılıp ufak ufak doğranır
  • Nişasta 1 su bardağı sütte güzelce karıştırıp eritilir
  • Kalan süt tencerede ısıtılıp kaynamadan hemen önce ocaktan alınır
  • Hurmalar süte eklenip kapağı kapalı halde 2 saat kadar dinlendirilir
  • Bu sürenin sonunda bir el blenderı yardımıyla hurmalar sütün içinde ezilir
  • İçine nişasta eklenen süt tencereye eklenip kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir
  • Tatlı kaselere bölüştürülüp buzdolabında 1 saat kadar soğutulur
  • Üzerine dövülmüş ceviz serpiştirilip, servis edilebilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa