MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kaburga Dolması Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 04:59
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 05:29
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kaburga Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kaburga Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır? 

Malzemeler:

  • 2.5 kg kaburga (koyun eti-sağ göğüs kısmı)
  • 150 gram tereyağı
  • 150 gram kabuğu soyulmuş badem içi
  • 300 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 750 gram pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinç bol suyla yıkanır, suyu süzülür
  • Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesilir
  • Tereyağı tencereye alınıp eritilir
  • Badem ve kıyma eklenip kavurulur
  • İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilerek kavurmaya devam edilir
  • Tencereye alınıp birkaç dakika kavurulur
  • Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz eklenir, karıştırılır
  • Sıcak su eklenip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirilir
  • Hazırlanan pilav, kaburgaya açılan cebe doldurulur
  • Etin ağız kısmı iplikle dikilir
  • Kaburganın her yerine salça sürülür, yağda kızartılır
  • Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirilir
  •  Sıcak servis yapılır 
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa