MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Karışık Dolma Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 05:30
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 05:45
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Karışık Dolma Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Karışık Dolma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Domates
  • Patlıcan
  • Dolmalık biber
  • Kabak

İç harcı için: 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4~5 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su

Karışık Dolma Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates ve biberler yıkanır,  baş kısımları kesilir
  • Domatesler alacalı bir şekilde soyulur,
  • Ortadan ikiye kesilen kabak ve patlıcanların içleri temizlenir
  • İç harcı için; tereyağı, yıkanıp süzülen pirinç, kıyma, rendelenen soğan, su, salça, sumak ekşisi, tuz ve baharatlar geniş bir kasede karıştırılır
  • Hazırlanan harç sebzelerin içlerine paylaştırılıp yayvan bir tencereye dizilir
  •  Üzerine, dolmaların yarısına gelecek kadar su eklenip kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir
  • Sosu için salça, su, nar ekşisi ve ezilen sarımsak bir kasede karıştırılır
  • Dolmalar ocaktan alınmadan önce üzerine sos gezdirilir ve 10 dakika daha pişirilir
  • Karışık dolma, cacık ile birlikte servis edilir

Karışık dolmanın püf noktaları: 

  • Dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçler ılık suda bekletilir
  • Harç sebzelere doldurulmadan önce, marine edilir
  • Sebzelerin içine sulu sostan dökülerek lezzeti arttırılabilir
  • Sebzelerin içi doldurulurken pirinçlerin şişeceği unutulmamalı, Bu yüzden harç doldurulurken boşluk bırakmaya özen gösterilmeli.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa