MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 05:40
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 05:52
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kıymalı Kabak Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 orta boy kabak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz
  • karabiber

Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinç bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletilip süzülür
  •  Soğan soyulup kıyılır, Dereotu temizlenip kıyılır
  • Kabaklar alacalı soyulur
  • Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesilip içleri çıkarılır
  • Çıkarılan kabak içleri zar şeklinde doğranır, bir kaba alınır
  • Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharat eklenir yoğurulur
  • En son olarak pirinç ilave edilip tahta bir kaşıkla karıştırılır
  • Hazırlanan iç malzeme kabakların içine paylaştırılır
  • Üzerlerini kapatmak için domatesler kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesilir
  • Domatesler kapak olarak yerleştirilip tencereye dizilir
  • Tencerenin kenarından iki çay bardağı su eklenir
  • Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir
  • Ocaktan alınıp sıcak servis yapılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa