MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Biber Dolması

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 09:40
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 06:02
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Biber Dolması
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 10 dolmalık biber 
  • 3 orta boy kuru soğan 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1.5 su bardağı pirinç 
  • 3/4 su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık biberlerin sap kısımları çıkarılır bir kenarda bekletilir
  • Çekirdekli iç kısımları çıkartılıp bol suda yıkanır
  • Fazla suları süzdürülüp iç kısımları hafifçe tuzlanır
  • Soğanlar yemeklik doğranır
  • Sap kısımları ayıklanan kuş üzümleri, şişmesi için sıcak suda bekletilir
  • Pirinç bol suda yıkanır fazla suyu süzdürülür
  • Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır
  • Soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar sotelenir
  • Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıklar ilave edilir, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edilir
  • Ardından yıkanmış pirinç, suyu süzdürülen kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
  • Sıcak su eklenip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir
  • Hazırlanan dolma harç iç kısmı çıkarılan dolmalık biberlere doldurulur
  • Dolmalık biberlerin üst kısımları ayrılan biber sapları ile kapatılır
  • Dolmalar pişirme tenceresine dik bir şekilde dizilir
  • Ayrı bir kasede karıştırılan zeytinyağlı ve sıcak sulu karışım, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde gezdirilir
  • Dolmalar, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir

Zeytinyağlı biber dolması püf noktaları:

  • İç harcında kullanılan pirincin iyi bir şekilde pişmesi gerekir. Tarife geçmeden önce bir süre pirinç ılık suda bekletilir ve sonrasında nişastasını atması için sudan geçirilir
  • Pişme işleminden sonra, dolmaların üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa