MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Biber Dolması
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
Dolmalık biberlerin sap kısımları çıkarılır bir kenarda bekletilir
Çekirdekli iç kısımları çıkartılıp bol suda yıkanır
Fazla suları süzdürülüp iç kısımları hafifçe tuzlanır
Soğanlar yemeklik doğranır
Sap kısımları ayıklanan kuş üzümleri, şişmesi için sıcak suda bekletilir
Pirinç bol suda yıkanır fazla suyu süzdürülür
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır
Soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar sotelenir
Soğanların rengi dönmeye başlayınca dolmalık fıstıklar ilave edilir, fıstıklar hafif bir renk alana kadar sotelemeye devam edilir
Ardından yıkanmış pirinç, suyu süzdürülen kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
Sıcak su eklenip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir
Hazırlanan dolma harç iç kısmı çıkarılan dolmalık biberlere doldurulur
Dolmalık biberlerin üst kısımları ayrılan biber sapları ile kapatılır
Dolmalar pişirme tenceresine dik bir şekilde dizilir
Ayrı bir kasede karıştırılan zeytinyağlı ve sıcak sulu karışım, dolmaların yarısına gelecek şekilde üstlerinde gezdirilir
Dolmalar, kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler göz göz olana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
Zeytinyağlı biber dolması püf noktaları:
İç harcında kullanılan pirincin iyi bir şekilde pişmesi gerekir. Tarife geçmeden önce bir süre pirinç ılık suda bekletilir ve sonrasında nişastasını atması için sudan geçirilir
Pişme işleminden sonra, dolmaların üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.