MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bıldırcın Dolması

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 09:25
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 06:09
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bıldırcın Dolması
Büşra Ünal Yazar

Bıldırcın Dolması Tarifi, Nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 5 adet bıldırcın
  • 2 adet orta boy soğan 
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 1 çay bardağı badem 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?

  • Bıldırcınlar temizlenir, üzerlerinde tüy kaldıysa hepsi koparılır
  • Bademler ve kuru üzümler iki ayrı kapta sıcak suda bekletilir
  • Bademlerin kabukları soyulur
  • Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan renk alana kadar kavurulur
  • Üzerine, badem, tuz, suyu süzülmüş kuru üzüm, karabiber ve pirinç eklenerek 3 dakika kavurulur
  • Ardından sıcak su eklenerek pişirilir
  • Ayıklanan bıldırcınların dış derisine zarar vermeden 1 yemek kaşığı yağda dış kısımları kızartılır
  • Pişen pilava tarçın ve nar ekşisi eklenerek, bıldırcınların içerisine doldurulur
  • Dağılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur
  • Tencereye dizilir, su eklenerek pişmeye bırakılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa