MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tavuk Kievski

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 07:35
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 06:52
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tavuk Kievski
Büşra Ünal Yazar

Tavuk Kievski Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal taze tarhun
  • Orta boy 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı panko (Japon ekmeği)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Tavuk Kievski Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz ve tarhun incecik kıyılır
  • Sarımsaklar ezilir ve tereyağı oda sıcaklığında eritilir
  • Tereyağı, ot, sarımsak, karabiber ve tuz bir kabın içerisinde iyice karıştırılır
  • Tavuk göğüslerine cep açtıktan sonra içerisine tereyağlı karışımdan koyulur
  • Kürdan yardımı ile tutturulur
  • Un bir kaba alınır ve tuzla harmanlanır
  • Yumurta bir kase içerisinde çırpılır ve ekmek kırıntıları başka bir kaba alınır
  • Tavuklar sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bandırılır
  • Yağda tavuklar önlü arkalı kızartılır
  • Patates kızartması ile beraber servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa