MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Dana Nuar Rosto Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
22 Temmuz 2023 05:59
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 07:19
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Dana Nuar Rosto Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Dana Nuar Rosto Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kilogram dana nuar
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1'er tatlı kaşığı tuz ve kekik
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane defne yaprağı
  • Soğan, havuç, patates

Dana Nuar Rosto Nasıl Yapılır?

  • Nuar bir gece öncesinden dinlendirilir
  • Baharatlar bir kapta iyice karıştırılır
  • Etin iki tarafı baharatlarla harmanlanır
  • Tercihen ağzı kapaklı bir fırın kabının içerisine et alınır
  • Birkaç yerinden delik açılır
  • İçerisine sarımsaklar ilave edilir
  • Üzerinde sıvı yağ gezdirilir
  • Et suyu kaba ilave edilip üzerine defne yaprağı koyulur
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirilir
  • Et 1 saat piştikten sonra sebzeler eklenir (soğan, patates, havuç)
  • Piştikten sonra fırından çıkarılır, bir süre dinlendirilir
  •  Sonra dilimlere ayırılır ve servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa