MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Pratik İmambayıldı Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 08:40
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 08:46
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Pratik İmambayıldı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Pratik İmambayıldı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 8 orta boy patlıcan
  • 4 soğan
  • 12 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kesme şeker
  • 2 su bardağı sıcak su

Domates sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • Maydanoz yaprakları

Pratik İmambayıldı Nasıl Yapılır?

  • Sap kısımları kesilmeyen patlıcanlar, zebra deseni şeklinde soyulur ve acısı alınmak üzere 10 dakika tuzlu suda bekletilir
  • Tuzlu sudan alınan patlıcanlar kağıt havlu ile kurulanır
  • Soğanlar piyazlık, domatesler küp şekilde doğranır
  • Sarımsaklar ayıklanır ve biberler ince ince doğranır
  • Tavada ısıtılan zeytinyağının üstüne soğan ve tuz ilave edilerek sotelenir
  • Üstüne domates, sarımsak, şeker, biber ve karabiber eklenir, Kısık ateşte 10 dakika pişirilir
  • Patlıcanlar tavada ısıtılan ayçiçek yağında önlü arkalı hafif bir şekilde kızartılır
  •  Kızaran patlıcanlar yağları alınmak üzere kağıt havlu üstüne alınır
  • Yayvan bir tencere üstüne alınan patlıcanların orta kısımları bıçakla kesilerek açılır ve içine hazırlanan harçlardan paylaştırılır
  • Tencereye 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kapağı kapatılır
  • 20 dakika kısık ateşte patlıcanlar suyu çekene kadar pişirilir
  • Rendelenmiş domates ve salça tavada ısıtılmış zeytinyağında bir taşım kaynatılır
  • Servis tabağının altına domates sosu dökülür ve üzerine patlıcanlar eklenir
  •  Daha sonra patlıcanların üstü kıyılmış maydanoz ile süslenir

Pratik İmambayıldı'nın Püf Noktaları:

  • Patlıcanlar soyulduktan sonra tuzlu suda bekletilmesi imambayıldının lezzetli olması için önemli bir detaydır. 
  • Acı patlıcan yemeğin tadını bozacaktır
  • İmambayıldı, karnıyarık değildir. 
  • İç harcında kullanılan soğan, sarımsak ve domates, yemeğin kıymalı yapılan karnıyarıktan ayrılmasını sağlar.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa