MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Empanadas Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 08:48
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2023 00:09
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Empanadas Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Empanadas Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 75 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 10 dal maydonoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı su

Empanadas Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için ilk önce su, yumurta ve sirke aynı yerde çırpılır
  • Buzdolabında bekletilmiş tereyağı küp şeklinde kesilir
  • Derince bir karıştırma kabına kesilmiş tereyağı, elenmiş un ve tuz alınır
  • Kabın içindeki un ve tereyağı karışımının ortası açılır yumurta eklenir
  • Yumurtayla beraber kabın içindeki tüm malzeme belli bir kıvama gelene kadar karıştırılır
  • Birazcık unlanmış tezgahın üzerinde hamur yoğurulur ve streç filme sarılıp 40-45 dakikaya kadar buzdolabında dinlendirilir
  • Kuru soğanlar iç harcı için ufak parçalar halinde doğranır
  • Dolmalık biberler ortadan ikiye ayırılır, çekirdekleri çıkarılır ve soğanların büyüklüğünde doğranır
  • Ayçiçek yağı dökülmüş bir tavada soğanlar azcık renk alana kadar sotelenir
  • Kıyma, soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavrulur
  • Üstüne doğranmış biberler, tuz ve karabiber eklenir
  • Küçük doğranmış maydanozlar tavaya eklenip ocağın altı kapatılır
  • Bu iç harcı bir süre soğuması için bekletilir
  • Dinlendirilmiş hamur küçük bezeler haline getirilir
  • Unlanmış bir tezgahın üzerine hamur yuvarlak bir şekilde açılır
  • Açılan hamurların içine soğumuş iç harcın bir kısmından koyulur ve üzeri kapatılır
  • Bu işlem tüm açılan hamurlara uygulanır
  • Hazırlanan hamurlar, aralarında boşluk olacak şekilde fırın tepsisine koyulur
  • Bir kapta çırpılmış yumurta ve suyu hamurların üzerine sürülür
  • 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakikaya yakın pişirilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa