MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Gyoza (Japon Manısı) Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 10:32
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 10:46
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Gyoza (Japon Manısı) Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Gyoza (Japon Manısı) Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

  • 250 gram yağsız kıyma
  • 2 adet lahana yaprağı
  • 100 gram mantar
  • Yarım havuç
  • 1 yemek kaşığı yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için:

  • Birkaç yemek kaşığı susam yağı
  • Bir çay bardağı kadar sıcak su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı susam yağı 
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu 
  • 5 yemek kaşığı soya sosu

Gyoza (Japon Manısı) Nasıl Yapılır?

  • Tuz sıcak suda iyice eritilir
  • Un derin bir karıştırma kabına alınır ve tuzlu sıcak su azar azar eklenerek bir spatula ile iyice karıştırılır
  • Ardından eller unlanır ve hamur kıvam alıncaya kadar yoğurulur
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılıp streç filmle kaplanarak 20 dakika dinlenmeye bırakılır
  • Tarifin iç harcının hazırlanması için havuç ve taze zencefil rendelenir
  • İncecik kıyılan lahana eklenip hafifçe tuzlanır ve bir kenara alınır
  • Mantar ve yeşil soğan minik minik doğranır zeytinyağında sotelenir
  • Sebzeler suyunu salınca ocaktan alınıp süzülür
  • Havuç ve lahanalı sebze karışımı iyice sıkılarak süzülür
  • İki sebze karışımı bir araya getirilip iyice karıştırılır
  • Kıyma, soya sosu ve baharatlar da eklenip karıştırılan iç harcı artık hazır
  • Dinlenen hamurlardan biri ince bir rulo hâline getirilip 15 eşit parçaya bölünür
  • Tüm parçalar düz bir tabağa alınıp hamurların üzerine nemli bir bez örtülür
  • Hamur dilimleri iyice açılıp bir bardak yardımıyla daire şeklinde kesilir
  • Hamurun üstüne iç harçtan koyulur ve parça yarım daire şeklinde dikkatlice kapatılır
  • Bir tavanın zemini susam yağıyla kaplanır ve gyoza'lar birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir
  • Tavanın kapağı kapatılıp hafif yüksek ateşte gyoza'ların tabanının 5-6 dakika kızarması beklenir
  • Tabanları kızarınca tavanın altı kısılır, bir çay bardağı sıcak su dikkatlice eklenir
  • Tava buharını kaybetmeden tavanın kapağı tekrar kapatılır
  • Gyoza'lar orta ateşte 3-4 dakika kadar haşlanır, ocak kapatılır
  • Sos için; 2 yemek kaşığı susam bir tavada hafifçe kavrulur ve havan içerisine alınır
  • Üzerine diğer sos malzemeleri de eklenip, eze eze iyice karıştırılır
  • Gyoza'lar bir servis tabağına alınıp yanında sosla servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa