MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Paris-Brest Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 10:46
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 11:02
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Paris-Brest Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Paris-Brest Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için: 

  • 100 gram süt
  • 100 gram su
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram un
  • 4 yumurta

Pastacı Kreması için:

  • 250 gram süt
  • 45 gram toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çubuk vanilya
  • 30 gram nişasta
  • 100 ml süt kreması 

Pralin için:

  • 50 gram toz şeker
  • 50 gram fındık unu
  • 4 yemek kaşığı süt kreması

Paris-Brest Nasıl Yapılır?

  • Hamur için su, tereyağı ve süt bir tencereye alınıp orta ateşte yağ eriyene kadar karıştırılır
  • Un da eklenip topaklanmaması için aralıksız karıştırılır
  • Hamur toparlanmaya başladığında ocağın altı kısılır ve tenceredekileri karıştırmaya devam edilir
  • Malzemeler tencereye yapışmıyorsa ocaktan alınır
  • Hamur mikserle çırpılırken yumurtalar tek tek eklenir
  • Bu aşamada yumurtalar aralıksız çırpılmalı
  • Hamur 1,5 cm genişliğinde bir duy takılan sıkma torbasına alınır
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir, hamurla 8 cm çapında çemberler çizilir
  • Hamur, piştikçe 2-3 kat kadar hacim alacağından çemberlerin arasında üçer santim mesafe olması önemli!
  • Ardından çemberlerin üzerine file badem serpiştirilir
  • Hamur önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8 dakika pişirildikten sonra sıcaklık 180'e düşürülür ve hamurlar 10 dakika daha pişirilir
  • Pişen hamurlar bir kenarda iyice soğutulduktan sonra enine ikiye bölünür
  • Krema için; süt, bir tencereye alınır ve şekerin yarısı eklenip eritilir
  • Bir kap içerisinde şekerin diğer yarısı, yumurtanın sarısı ve nişasta çırpılır
  • Ocaktaki şekerli sütten biraz alınır, bu karışıma eklenip karışım ılıtılır
  • Ardından nişastalı karışım da süte eklenir
  • Sürekli karıştırılan krema, kıvam alınca bir kenarda soğumaya bırakılır
  • Pralin'i hazırlamak için; bir sos tenceresine şeker alınır ve karamelize olana kadar eritilir
  • Fındık unu eklenip hızlıca karıştırılır
  • Karıştırma hızı azaltılmadan süt kreması da tencereye eklenir ve malzemeler biraz karıştırılıp ocak kapatılır
  • Soğuyan pasta kremasına kontrollü bir şekilde üç kaşık pralin eklenir ve onlar iyice çırpılır
  • Oda sıcaklığına gelince üzeri kremayla temas edecek şekilde bir streç filmle sarılır ve buzdolabına koyulur
  • Buzdolabında iyice soğuyan krema çıkarılıp mikserle çırpılır
  • Ayrı bir kapta süt kreması çırpılıp pasta kremasına eklenir ve üç dakika daha çırpılır
  • Bir sıkma torbasına tırtıklı duy takılıp krema torbanın içine alınır
  • İkiye bölünen Paris-Brest hamurlarının tabanına kremadan sıkılıp üzerine diğer parça koyulur
  • Pudra şekeriyle süslenerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa