Evde Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3,5 kaşığı irmik
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 tane yumurta
- 1 tane şekerli vanilya
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 10 damla kadar limon suyu
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:
- Tercihe göre üzerine 20'ye yakın fındık, badem ya da haşhaş
Evde Şekerpare Nasıl Yapılır?
- Şekerparenin şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2 bardak şeker karıştırılıp, kaynamaya bırakılır
- Şerbet kaynadıktan sonra, içerisine iki damla limon suyu sıkılır, Şerbet, koyu bir kıvam alana dek kısık ateşte pişirilir
- Kıvam alan şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
- Hamuru için ise; derince bir kaba 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, bir paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3, 5 yemek kaşığı irmik ve üzerine un azar azar dökülüp yoğurulur
- Yoğurulan hamur, 15 dakika boyunca buzdolabında bekletilir
- Buzdolabında bekletilmiş hamur dışarı çıkartılır
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparılır ve teker teker yuvarlak şekil verilir
- Yuvarlak şeklinde hamur parçaları aralarda boşluk olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir
- Hamur parçalarının ortasına ise fındık parçaları bastırılarak koyulur
- Şekerpareler, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakikaya yakın pişirilir
- Şerbeti soğuduktan sonra, pişen şekerparelerin üzerine dökülür, Şekerpareler şerbetini çektikten sonra ise servis edilir