MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Evde Şekerpare Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 11:03
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2023 11:09
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Evde Şekerpare Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Evde Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3,5 kaşığı irmik
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 tane yumurta 
  • 1 tane şekerli vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 10 damla kadar limon suyu

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler:

  • Tercihe göre üzerine 20'ye yakın fındık, badem ya da haşhaş

Evde Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Şekerparenin şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2 bardak şeker karıştırılıp, kaynamaya bırakılır
  • Şerbet kaynadıktan sonra, içerisine iki damla limon suyu sıkılır, Şerbet, koyu bir kıvam alana dek kısık ateşte pişirilir
  • Kıvam alan şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
  • Hamuru için ise; derince bir kaba 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, bir paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3, 5 yemek kaşığı irmik ve üzerine un azar azar dökülüp yoğurulur
  • Yoğurulan hamur, 15 dakika boyunca buzdolabında bekletilir
  • Buzdolabında bekletilmiş hamur dışarı çıkartılır
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparılır ve teker teker yuvarlak şekil verilir
  • Yuvarlak şeklinde hamur parçaları aralarda boşluk olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir
  • Hamur parçalarının ortasına ise fındık parçaları bastırılarak koyulur
  • Şekerpareler, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakikaya yakın pişirilir
  • Şerbeti soğuduktan sonra, pişen şekerparelerin üzerine dökülür, Şekerpareler şerbetini çektikten sonra ise servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa