MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek: Chili Con Carne Tarifi
Chili Con Carne Nedir?
Biber, et, domates ve fasulye içeren baharatlı bir güveç yemeğidir.
Chili Con Carne Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
- 400 gr. dana kıyma
- 1 tane büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 300 gram Meksika fasulyesi (pişmiş)
- 350 gram doğranmış domates
- 20 dilim jalapeno biber turşusu
- 2çay kaşığı acı toz biber
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 3 çay kaşığı worcestershire sos
- 1 adet defne yaprağı
- 500 ml.et suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Chili Con Carne Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayın ve geniş bir tencereye alın.
- Zeytinyağı ile kavurun.
- Soğanların üstüne sarımsak ve kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Meksika fasulyesi hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyin ve 20-25 dakika kadar kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin.
- Sonrasında fasulyeleri de dahil edin ve 15-20 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Son olarak defne yaprağını içinden çıkartın ve servis edin.