MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Beef Rendang Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 19:24
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2023 19:35
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Beef Rendang Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Beef Rendang Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 10 dişe yakın sarımsak
  • 2 tane büyük soğan
  • 1,5 kol tarafından sığır eti
  • 1/2 hindistan cevizi sütü
  • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1/2 tatlı kaşığı toz rezene
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/4 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
  • 4 küçük kırmızı acı biber
  • 4 ince dilim limon kabuğu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı esmer şeker

Beef Rendang Nasıl Yapılır?

  • Sığır etini küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanları dörde bölün ve sarımsaklarla birlikte mikserde krem haline getirin
  • Bir tencerede Hindistan cevizi sütünü kaynatın.
  • Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve pişirin.
  • Pişmiş sütün içerisine kişniş, rezene, dövülmüş karanfil ve kimyon koyun.
  • Hepsi birlikte 1 dakika boyunca karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra, etleri de sütün içerisine ilave edin ve renk alana kadar 2 dakika boyunca hepsini pişirin.
  • Et renk aldıktan sonra, içerisine sarımsak ve soğan püresini, ince olacak şekilde kıyılmış acı biberleri, limon kabuklarını, limon suyunu ve şekeri koyun.
  • Etler iyice yumuşayana ve yemeğin sosu koyulaşana kadar 2 saate yakın pişirin.
  • Yemeği kahverengi ve kuru bir görüntü alana kadar pişirin (Yemeğin tencereye yapışmamasına dikkat edin)
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa