Mahluta çorbası, Mercimek Çorbasının Antakya versiyonudur.
Mahluta Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- ½ su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 8 su bardağı su
Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?
- Mercimek, bulgur ve pirinci süzgeçte iyice yıkayın, süzün ve düdüklüye alın
- Üzerine havuç rendeleyin, soğan doğrayın
- Tuz atın, suyunu koyun ve kapağını kapatarak düdüğü ötmeye başladıktan sonra 15 dakika kadar pişirip kapatın
- Terbiye malzemelerini bir kapta çırpın
- Düdüklüyü dikkatli şekilde açın ve blenderda hafif dişe gelecek şekilde birkaç kez çırpın
- Kepçe ile çorbadan alın, terbiye malzemelerinin üzerine birkaç sefer koyup çırpın, çorbaya ilave edin karıştırın
- Ocakta bir taşım kadar kaynatın.
- Sosu İçin bir cezveye salça ve yağ koyun kızdırın
- Nar ekşisi ve baharatlarını koyun karıştırın
- Altını kapatıp çorbaya ilave edin.