MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Patatesli Haluj Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 22:56
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2023 23:13
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Patatesli Haluj Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Patatesli Haluj Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 kg haşlanmış patates
  • 4-5 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kg un
  • 1 baş sarımsak
  • I çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kg yoğurt
  • 1 tutam reyhan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • 100 g tereyağı

Patatesli Haluj Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzemeleri hazırlayalım
  • Soğanları yemeklik doğrayalım, sıvı yağda kavuralım
  • Ardından reyhan, tuz ve İstenilen baharatları ekleyip haşlanmış ezilmiş patatesler ile karıştırıp hazır hâle getirelim
  • Büyük bir kaba yeteri miktarda un, tuz ve su koyarak kulak memesinden biraz daha kalın bir hamur elde edelim
  • 4 beze hamur yuvarlayarak 5 dk. dinlenmeye bırakalım
  • Çok ince olmayacak şekilde açalım ve su bardağı yardımıyla keselim
  • Kesilen hamura 2 çay kaşığı harçtan koyup örtelim
  • Bütün hamurları büyük derin bir tencereye su koyup kaynatalım
  • Az sıvı yağ ve tuz ekleyelim
  • Hamurları tek tek atalım, 10-15 dk. kadar pişirelim
  • Patlamaması için çok pişirmemeye ve süzmemeye kevgirle almaya özen gösterelim
  • Bir tavaya sıvı yağ ekleyelim ve rendelenmiş sarımsakları koyup kavuralım
  • Toz biber ekleyelim
  • Tepsiye kevgirle alınmış pişen hamurların üzerine sarımsaklı yağ ilave edelim
  • İsteğe göre üzerine yoğurt dökerek servis edelim
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa