MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kilis Kübbülmüşviyye Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 23:28
GÜNCELLEME
03 Ağustos 2023 23:40
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kilis Kübbülmüşviyye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kilis Kübbülmüşviyye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 300 gram sinirsiz ve yağsız dana veya koyun etinden kıyma
  • 300 gram koyun gömlek yağı,
  • Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur,
  • Yarım komposto tabağı ceviz içi,
  • Bir baş soğan,
  • İki çorba kaşığı nane,
  • Bir tatlı kaşığı tarçın,
  • Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber.

Kübbülmüşviyye Nasıl Yapılır?

  • Bulgur tepsiye koyulur
  • Üzerine soğan küçük parçacıklar halinde doğranır
  • Üzerine tuz, kırmızıbiber eklenir
  • Biraz bulgur, soğan ve baharatlar biraz yoğurulduktan sonra yağsız eti de eklenir ve sakız kıvamına geline kadar yoğurmaya devam edilir
  • Başka küçük tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır
  • Yağlar sakız gibi oluncaya kadar sıcak su eklenerek yoğurulur
  • Yoğrulmuş iç yağına nane, karabiber, tuz, kırmızı biber, tarçın ve ceviz içi eklenir
  • Tekrar yoğurulan yağ ve baharat karışımı küçük parçalara ayrılır ve her bir parça badem şeklinde yuvarlanır
  • Hazır olan köfteden iri parçalar alınır ve yuvarlak hale getirilir
  • Her yuvarlanmış parça ele alınarak içli köfte büyüklüğünde içi oyulur
  • İçleri oyulmuş köftelerin içine badem şeklinde hazırlanan iç yağlar koyulur
  • Sonra yine aynı içli köfte gibi köftelerin ağzı kapatılır
  • Hazırlanan kübbülmüşviyyeler ızgarada pişirilir
  • Pişirme işlemi isteğe göre fırında da yapılabilir, hatta pişmiş kübbülmüşviyyeler sonradan tekrar yağda da kızartılabilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa