MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Rus Mantısı Pelmeni Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 23:30
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 00:06
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Rus Mantısı Pelmeni Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Rus Mantısı Pelmeni Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tane yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr. dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Rus Mantısı Pelmeni Nasıl Yapılır?

  • İlk başta iç harcı hazırlanır
  • Soğan soyulur, yemeklik doğranır
  • Bir tavada zeytinyağı kızdırılır
  • Soğan pembeleşinceye kadar pişirilir
  • Ardından kıyma koyulur ve kavrulur
  • Tuz ve karabiber eklenir
  • Soğumaya bırakılır
  • Geniş bir kabın içerisine un ilave edilir
  • Tuz, yumurta ve su eklenir, yoğurmaya başlanır
  • Elde edilen hamurdan 5 beze yapılır
  • Bezeler ince bir şekilde açılır
  • Açılan hamurdan 1 su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar elde edilir
  • Parçaların içerisine kıymalı iç harçtan koyulur
  • Yarım ay şeklinde kapatılır ve uçları aşağıya doğru birleştirilir
  • Tüm hamur bittikten sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir
  • Bir tencerede su kaynatılır
  • Su ve zeytinyağı koyulur
  • Ardından oluşturulan pelmeniler ilave edilir ve pişince kevgir yardımı ile alınır
  • Dilediğiniz bir sos veya ince kıyılmış dereotu eşliğinde servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa