MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Yaprak Sarma Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 04:00
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 00:26
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Yaprak Sarma Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yaprak Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gr. salamura üzüm yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • 5-6 su bardağı su

İç Harcı için:

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Salamura üzüm yaprakları sıcak suda bekletilir ve yıkanır
  • Geniş bir kaba soğanlar rendelenir ve üzerine zeytinyağı dökülür
  • Pirinç iyice yıkanır ve kabın içerisine ilave edilir
  • Baharatlar, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve salça eklenir, karıştırılır
  • Çiğ bir harç elde edilir
  • Üzüm yapraklarının üzerine hazırlanan çiğ harçtan koyulur ve rulo şeklinde sarılır
  • Bu işlem tüm yapraklar bitene kadar uygulanır
  • Bir tencereye sarmalar dizilir ve üzerinde zeytinyağı gezdirilir
  • Küçük dilimlere ayrılmış limonlar eklenir
  • Üzerine 5-6 su bardağı su ilave edilip kapağı kapatılır
  • Sarmaların dağılmaması için bir tabak ile sarmaların üzeri kapatılır
  • Kısık ateşte pişirilir
  • Taze maydanoz ve nane yaprakları ile servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa