MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tamales Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 04:30
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 06:03
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tamales Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tamales Tarifi, Nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3/4 su bardağı bitkisel yağ
  • 3 su bardağı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 15 adet 20-24 cm uzunluğunda mısır koçanı kabuğu

Tavuklu İç Harcı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 250 gram pişmiş tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu
  • 3 yemek kaşığı kırmızı biber konservesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Tamales Nasıl yapılır?

  • Bir yönü düz bir yönü sivri olan kurutulmuş mısır koçanı kabukları geniş bir kabın içerisine dizilir
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edilir
  • Üzerine bir tabak ekleyip bastırılır ve 1 saat bekletilir
  • Mısır unu hamuru için; kabartma tozu, tuz ve mısır unu bir mikser yardımı ile karıştırılır
  • Bir tencerenin içerisine tavuk suyu eklenir ve buharlaşana kadar pişirilir
  • Tavuk suyunun içerisine bitkisel yağ eklenir ve iyice karıştırılır
  • Tavuk sulu karışımı mısır unu hamurunun içerisine dökülür
  • Mikser ile 3-4 dakika kadar karıştırılır
  • Tavuklu iç harç için; bir tavaya yağ dökülür ve kızdırılır
  • Kızan yağa soğan ilave edilir ve kavurulur
  • Ardından biber eklenir ve kavurmaya devam edilir
  • Pişen soğanlar karıştırma kabına alındıktan sonra pişmiş, doğranmış tavuk etleri ilave edilir
  • Tuz ve karabiber ile çeşnilendirilir
  • Tamaleri hazırlamak için; 15 ve 25 cm boyutlarında mutfak ipleri kesilir
  • Mısır kabuklarının suyu süzülür ve mutfak tezgâhına alınır
  • Kabuğun içerisine bir yemek kaşığı mısır unu hamuru eklenir ve ortası çukur şeklinde açılır
  • Çukurun içerisine tavuklu iç harç ilave edilir
  • Kabuğun altı, üstü ve kenarları kapatılır, Çok sıkı kapatılmaz
  • Kesilen mutfak ipleri ile koçanlar sarılır ve bağlanır
  • Tüm koçanlar bu şekilde sarıldıktan sonra buharlı pişiriciye tamalesler tek kat şeklinde dizilir
  • Piştikten sonra isteğe bağlı acı sos ile servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa