Mole Sosu, Meksika mutfağına ait et yemeklerinin yanına yapılan bir sostur.
Mole Poblano Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- Yarım silme kaşığı yenibahar
- 1/4 silme çay kaşığı rezene tohumu
- 4-6 parça kemikli hindi eti
- 50 gram iç yağı
- 50 gram üzüm
- 50 gram badem
- 1 adet biber
- 6 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim tost ekmeği
- 20 gram çikolata
- 4 silme çorba kaşığı susam
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 adet sarımsak
Mole Poblano Nasıl Yapılır?
- Biberlerin çekirdekleri temizlenir
- Hindi üzerini kaplayacak kadar su ile haşlanır
- Tuz ilave edilip kapağı kapatılır
- 1 saat kadar kısık ateşte pişirilir
- Hindinin pişen suyu bir kenara ayrılır
- Bir tavada 50 gram iç yağı eritilir
- Hindi nar gibi olana kadar kızartılır
- Hindi bir tabağa ayrılır ve iç yağı bir kaseye koyulur
- Biberler su ile birlikte bir karıştırıcının içerisine koyulur
- Üzerine soğan, sarımsak, rezene tohumu, badem, üzüm, yenibahar, 2 silme çorba kaşığı susam, domates ve tost ekmeği eklenir
- Püre kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır
- İç yağı tekrar tavaya alınır ve hazırlanan karışım kavurulur
- İçine hindi suyu çikolata ile beraber katılır
- Tadına bakılır ve tuzu ayarlanır
- Çikolata eriyince karışım kızarmış hindilerin üzerine eklenir
- Kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir
- Geri kalan susam kuru bir tavada kavurulur
- Soslu hindinin üzerine kavrulmuş susam serpilir ve bezelyeli havuçlu bulgur pilavı eşliğinde servis edilir