MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Mole Poblano Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 05:25
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 06:38
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Mole Poblano Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Mole Sosu, Meksika mutfağına ait et yemeklerinin yanına yapılan bir sostur. 

Mole Poblano Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • Yarım silme kaşığı yenibahar
  • 1/4 silme çay kaşığı rezene tohumu
  • 4-6 parça kemikli hindi eti
  • 50 gram iç yağı
  • 50 gram üzüm
  • 50 gram badem
  • 1 adet biber
  • 6 adet kurutulmuş kırmızı acı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim tost ekmeği
  • 20 gram çikolata
  • 4 silme çorba kaşığı susam
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sarımsak

Mole Poblano Nasıl Yapılır?

  • Biberlerin çekirdekleri temizlenir
  • Hindi üzerini kaplayacak kadar su ile haşlanır
  • Tuz ilave edilip kapağı kapatılır
  • 1 saat kadar kısık ateşte pişirilir
  • Hindinin pişen suyu bir kenara ayrılır
  • Bir tavada 50 gram iç yağı eritilir
  • Hindi nar gibi olana kadar kızartılır
  • Hindi bir tabağa ayrılır ve iç yağı bir kaseye koyulur
  • Biberler su ile birlikte bir karıştırıcının içerisine koyulur
  • Üzerine soğan, sarımsak, rezene tohumu, badem, üzüm, yenibahar, 2 silme çorba kaşığı susam, domates ve tost ekmeği eklenir
  • Püre kıvamına gelene kadar iyice karıştırılır
  • İç yağı tekrar tavaya alınır ve hazırlanan karışım kavurulur
  • İçine hindi suyu çikolata ile beraber katılır
  • Tadına bakılır ve tuzu ayarlanır
  • Çikolata eriyince karışım kızarmış hindilerin üzerine eklenir
  • Kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir
  • Geri kalan susam kuru bir tavada kavurulur
  • Soslu hindinin üzerine kavrulmuş susam serpilir ve bezelyeli havuçlu bulgur pilavı eşliğinde servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa