Yumurta pilavı, Erzurum yöresine ait ev makarnasıdır.
Yumurta Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 1 kg. un
- 6 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yeşil biber
Yumurta Pilavı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisinde yumurta ve tuz iyice çırpılır
- Üzerine un azar azar eklenir
- Hamur sert bir zemine alınır ve katı kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edilir
- Üzerine nemli bir bez örtülür ve 20 dakika kadar dinlendirilir
- Dinlenen hamurdan parçalar alınır ve çok ince olmayacak şekilde açılır
- Açılan hamurdan ince uzun şeritler elde edilir
- Bir tepsi unlanır ve üzerine şerit hamurları koyulur
- Ardından tuzlu sıcak suda haşlanır
- Haşlanmış olan makarnanın suyu süzülür
- Bir tencerede tereyağı eritilir ve biber tereyağı ile birlikte pişirilir
- Ardından makarna ilave edilir ve pişirilir
- İstenen şekilde servis edilir