MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kadayıf Dolması Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 06:48
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 07:17
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kadayıf Dolması Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kadayıf Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 400 gr. tel kadayıf
  • 5 tane yumurta
  • 200 gram ceviz içi
  • 2,5 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için:

  • 500 ml su
  • 750 gr. toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbet yapılır
  • Geniş bir kapta toz şeker ve su karıştırılır
  • Orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatılır
  • 15 dakika kaynatıldıktan sonra limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınır
  • Tel kadayıflar elle nazikçe açılır
  • Yumurta büyüklüğünde öbeklere ayrılır
  • Dikdörtgen şeklinde açılan tel kadayıfların orta kısımlarına ceviz içi yerleştirilir
  • Kenar kısımları içe doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır
  • Kadayıflar bitene kadar aynı işlem uygulanır
  • Geniş bir kasede yumurtalar çırpılır
  • Ayçiçek yağı derin bir tencerede kızdırılır
  • Kadayıflar tek tek yumurtaya bulanır ve iyice kızartılır
  • Kızaran kadayıflar kevgir yardımı ile alınır ve soğuyan şerbetin içerisine atılır
  • Hemen ardından servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa