MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Avgolemono Çorbası Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 09:40
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 07:41
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Avgolemono Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Avgolemono Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 tam kemikli tavuk budu
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tane kereviz
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 1 tane limon
  • 2 yumurta sarısı

Avgolemono Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarını yıkayıp, 1.5 litrelik suda 45 dakika kadar haşlayın
  • Orta ateşte haşlanan etleri kemiklerinden ayırarak suyunu süzdürün
  •  Soğanları küp küp doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın
  • Tercihe bağlı olarak içine 1 diş sarımsak da eklenebilir.
  •  Havuç, patates ve kerevizi doğradıktan sonra 1-2 dakika kadar kavurun
  • Tavukların haşlandığı suyu yeniden tencereye alarak 7-8 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın
  • Didiklenen tavukları ve yarım su bardağı pirinci tencereye atın ve 15 dakika daha kaynatın
  • Sosu için; 2 yumurta sarısını bir kapta çırpın ve üzerine limon suyu ekleyin
  •  Yumurta ve limon suyunu iç içe geçirin
  • Sonrasında 1-2 kepçe tavuk suyunu yavaş yavaş pişmeyecek şekilde yumurta sosuna ekleyerek çırpın
  • Sosun sıcaklığı uygun hale gelince tencereye ekleyin
  • Doğranan yarım demet dereotunu da tencereye ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa