MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ağustos 2023 10:10
GÜNCELLEME
04 Ağustos 2023 07:52
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 tane kemiksiz tavuk kalça
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tane orta boy rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 1tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

Baharat karışımı için:

  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tane kakule
  • 1 tane defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 tane karanfil
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tane küçük boy kurutulmuş chili biberi
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tikka Masala Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Kalın tabanlı bir tavanın içinde tane karabiber, kimyon tohumu, keten tohumu, karanfil ve kişnişi kokuları çıkana kadar kısık ateşte çevirin
  • Ardından kavrulan baharatları bir havana aktarın
  • Kakulenin de tohumlarını çıkartarak bu baharatlara ilave edin
  • Zerdeçal, toz kırmızı biber, pul biber ve kurutulmuş chili biberi de ekleyerek dövmeye başlayın
  • Tüm baharatlar bir araya gelip toz oluncaya kadar bu işleme devam edin
  • Baharat karışımını bir kavanoza koyun
  • Tavukları küp küp doğrayın
  • Derin bir kap içerisine süzme yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyarak çırpın
  • Sarımsağı ezin ve yoğurtlu karşımın içerisine zencefil ile birlikte ekleyin
  • Hazırlanan baharat karışımından 1 yemek kaşığı bu yoğurda ekleyin 
  • Hazırlanan karışımın içine tavukları da ilave ederek harmanlayın
  • Daha sonrasında streç film kapatarak 4-6 saat buzdolabında dinlendirin
  • Orta boy bir sos tenceresine tereyağı ekleyin
  • Ardından minik küpler halinde soğanları da tencereye dahil edin
  • Üstüne rendelenmiş domates ve domates salçası da dahil ederek güzelce karıştırın
  • İçine defne yaprağı da atın
  • Oda ısısındaki kremayı karıştırarak azar azar üstüne ilave edin ve sosun yoğunlaşmasını sağlayın
  • Sos hazırlandığı esnada kısık ateşte olmalıdır. 
  • Ayrı bir tavada ısıtılan zeytinyağına tavukları ekleyin
  • 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin
  • Daha sonrasında tavukları ocakta hazır olan bol baharatlı sosun içine ilave edin
  • Sosla birlikte 10-15 dakika kadar daha pişirin
  • Pişmesinin hemen ardından kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirin
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa