MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Trabzon Yağlı Pide Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 14:47
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 15:00
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Trabzon Yağlı Pide Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Trabzon yağlı Pide Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

Hamuru için:

  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • 150 gr. kolot veya tel peyniri
  • 150 gr. kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir
  • 150 gr. tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tane yumurta

Trabzon yağlı Pide Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Bir kabın içerisine maya, un ve suyu eklenerek karıştırılır
  • Hamur kıvam almaya başladığında tuz eklenir ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamur yoğurulur
  • Üzeri temiz bir bezle örtülerek mayalanması için 30 dakika dinlendirilir
  • Mayalanan hamurlar iki eşit parçaya ayrılır ve unlanmış tezgahta elle açılır
  • İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarları içe doğru kıvrılır
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir ve açılan hamurlar arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirilir
  • İç harç için; iki farklı peynir seçilir ve bunlar bir kapta karıştırılır
  • Peynirlerin üzerine yarım bardak su eklenir ve tekrar karıştırılır
  • Hazırlanan iç harç, hamurların ortasına eklenir ve eşit bir şekilde yayılır
  • Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları eklenir
  • Yumurta sarıları pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürülür
  • Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideler 10 dakika kadar pişirilir
  • Pideler fırından çıkarılmadan 30 saniye önce, üstlerine bir tane yumurta kırılır
  • Trabzon yağlı pide, sıcak bir şekilde servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa