MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bafra Pidesi Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 15:01
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 15:43
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bafra Pidesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bafra Pidesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 300 gr. az yağlı dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Bafra Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Öncelikle su, maya ve un bir kapta karıştırılır ve 5 dakika kadar yoğurulur
  • Üzerine tuz eklenir ve hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edilir
  • Bir kabın içi hafifçe unlanır ve hamuru da unlanarak kabın içine yerleştirilir
  • Üzeri kapatılarak 1-1.5 saat kadar dinlendirilir
  • İç harç için; Bir tavanın içerisine kıyma ve tuz eklenerek kavurulur
  • Kıyma kahverengi bir hal alana kadar kavurma işlemine devam edilir ve ocaktan alınır
  • Kıymanın içerisine doğranmış soğan ve karabiber eklenerek karıştırılır
  • Ardından soğumaya bırakılır
  • Hamur mayalandıktan sonra hafifçe üzerine bastırılır ve 4 eşit parçaya bölünür
  • Hamur unlanmış tezgahta 2-3 kez daha yoğurulur ve üzeri örtülerek 45 dakika daha dinlendirilir
  • Dinlenen hamur unladıktan sonra merdane yardımıyla uzun bir şekilde açılır
  • Arada bir elle çekilerek uzaması sağlanır
  • Hamurun orta kısmına kenarda boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı kıymalı harç eklenir
  • Harç uzunlamasına hamurun üzerine yayılır
  • Hamurun kenarları yukarıda birleştirilir
  • Hamurun üzeri çimdiklenerek kapatılır, Kenar kısımları çekilerek uzatılır
  • Yağlı kağıt serili tepsiye, pideler ikişer ikişer yerleştirilir
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında pideler 12 dakika kadar pişirilir
  • Bafra pideleri pişer pişmez başka bir kaba alınır ve üzerine tereyağı sürülür
  • Hazırlanan pide dilimlenerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa