MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tahinli Pide Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 15:45
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 15:52
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tahinli Pide Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tahinli Pide Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane yaş maya
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı tahin

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı fındık (ufalanmış)

Tahinli Pide Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kabın içerisine 1 su bardağı şeker, 1 adet yumurta, sıvı yağ, süt, tuz ve maya alınarak karıştırılır
  • Karışıma elenmiş un azar azar eklenir ve karıştırılarak kıvam alması sağlanır
  • Karışımın üzeri streçle örtülerek mayalanması için dinlendirilir
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır
  • Hamur bezeleri merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açılır
  • Tabanı ince olan hamurun kenar kısımları içe doğru kıvırılır
  • Açılan hamurlar yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
  • Başka bir kabın içerisine tahin, pekmez, yarım su bardağı su ve 1 su bardağı şeker eklenerek karıştırılır
  • Tahinli harç hazırlanan hamurların orta kısmına dökülür ve eşit bir şekilde yayılır
  • Hamurların kenarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir
  • Tahinli pideler dilimlendikten sonra üzerine fıstık serpiştirilerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa