MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 15:57
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 16:03
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler: 

Hamuru için:

  • 4.5 su bardağı un
  • 30 gr. yaş maya
  • 2 su bardağından biraz az ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Cıvıklı pide için:

  • 700 gr. dana yağsız kol veya kuzu boşluğu
  • 4-5 tane ince doğranmış sivri biber
  • 2 tane küp doğranmış orta boy soğan 
  • 4-5 tane çekirdeği çıkartılmış domates
  • 2 çay kaşığı tuz

Kayseri Cıvıklı Pide Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su, şeker ve maya bir kabın içerisine alınarak karıştırılır
  • Maya kabarmaya başladığında üzerine tuz ve un eklenerek kıvam alana kadar yoğurulur
  • Hamur hafifçe ele yapıştığında üzeri streç film ile örtülür ve 1 saat mayalanması için dinlendirilir
  • İç harç için; Et, ince doğranmış domates, biber ve soğanla birlikte harmanlanır
  • Üzerine tuz eklenerek karıştırılır, Hamur mayalandığında 6 parçaya bölünür
  • Hamur bezeleri unlanmış tezgahta tek tek açılır
  • Fırın ısıtılır ve içerisine yarım kap su koyulur
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serildikten sonra açılan hamurlar tepsiye dizilir
  • Hamurun içerisine etli harç eşit olarak paylaştırılır ve yayılır
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideler pişirilir
  • Cıvıklı pideye ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir, servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa