MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bursa Cantik Pide Tarifi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 16:04
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 16:14
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Bursa Cantik Pide Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bursa Cantik Pide Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru toparlamak için:

  • 4 çorba kaşığı un

Kıymalı harç için:

  • 2 tane küp doğranmış kuru soğan
  • 300 gr. kıyma
  • 6 tane ince doğranmış köy biberi
  • 1 tane küp doğranmış kapya biber
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 tane küp doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı kekik

Kenarları için:

  • 1 tane yumurta sarısı

Bursa Cantik Pide Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine maya, ılık su, toz şeker ve süt eklenerek karıştırılır
  • Karışımın üzeri kapatılır ve mayanın çözülmesi için 5 dakika bekletilir
  • Bekleme süresinin ardından üzerine sıvı yağ, yumurta akı ve tuz eklenir
  • Tüm malzemeler karıştırılır
  • Farklı bir kabın içerisine un aktarılır ve ortası havuz şeklinde açılır
  • Unun ortasına sıvı yağlı karışım eklenir, hamur yoğrulmaya başlanır
  • Hamur homojen bir kıvam elde edinceye kadar yoğurulur, ardından üzeri streçle örtülür ve 45 dakika dinlendirilir
  • Kıymalı harç için gereken malzemeler doğrandıktan sonra bir kapta harmanlanır
  • Hamur mayalandığında portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır
  • Unlanmış mutfak tezgahında hamur yuvarlanır, Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir
  • Hamurlar birbirine yapışmayacak şekilde tepsiye dizilir
  • Hamur bezeleri elle bastırılarak açılır, kenarlarının yüksek kalmasına özen gösterilir
  • Açılan hamurların ortasına kıymalı harç koyulur
  • Fırçayla yumurta sarısı hamurun kenarlarına sürülür
  • Cantik pidesi, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir
  • Piştikten sonra 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirilir ve servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa