MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Patatesli Kır Pidesi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 16:16
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 16:28
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Patatesli Kır Pidesi
Büşra Ünal Yazar

Patatesli Kır Pidesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 tane haşlanmış orta boy patates
  • Bir miktar tezgahı unlamak için un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta sarısı

Patatesli harç için:

  • 4 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Patatesli Kır Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Harç için; İlk olarak patateslerin kabukları soyulur ve 4-5 parçaya bölünür
  • Patatesler kaynar suda haşlanır ve ardından çatalla ezilerek püre haline getirilir
  • Tavanın içerisine sıvı yağ koyulur ve ısıtılır
  • İnce doğranmış soğanlar tavaya alınır ve kavurulur
  • Soğanlar yumuşadığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edilir
  • Üzerine 4 tane ezilmiş patates püresi eklenir karıştırılır
  • Karabiber ve tuz da atıldıktan sonra, harç ocaktan alınır
  • Hamuru için; 2 tane haşlanmış patates ezilerek püre haline getirilir
  • Üzerine elenmiş un, sıvı yağ, süt, toz şeker, maya ve tuz eklenir
  • Hamur yoğrulmaya başlanır
  • Yoğurulan hamur esnek bir hale getirilir
  • Hamurun üzeri kapatılarak 10 dakika dinlenmeye bırakılır
  • Ardından unlanmış tezgaha hamur alınır ve birkaç kez daha yoğurulur
  • Hamur 12 eşit parçaya bölündükten sonra üzeri temiz bezle örtülerek bekletilir
  • Unlanmış tezgaha bir hamur bezesi alınır ve oval bir biçimde açılır
  • Açılan hamur, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır
  • Kenarlarda 1.5 cm boşluk kalacak şekilde iç harç hamurun ortasına yayılır
  • Kenarları ortaya doğru kapatılır, uç kısımları ise hafifçe sivriltilir
  • Diğer hamur bezelerine de aynı işlem uygulanır, Tüm bezeler fırın tepsisine dizilir
  • Tepsinin üzeri streçle örtülür ve kabarana kadar beklenir
  • Ardından başka bir kapta sıvı yağ ve yumurta sarıları karıştırılır
  • Bu karışım, fırça yardımıyla pidelerin üzerine sürülür
  • Hazırlanan pideler önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirilir
  • Patatesli kır pidesi, çayla birlikte servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa