MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Konya Bıçak Arası Pidesi

TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 16:30
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 16:39
MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Konya Bıçak Arası Pidesi
Büşra Ünal Yazar

Konya Bıçak Arası Pidesi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri için:

  • 2 tane domates
  • 500 gr. kuşbaşı et
  • 1 tane biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Konya Bıçak Arası Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Un, maya ve su bir kabın içerisine eklenerek karıştırılır
  • Hamur kıvam aldığında üzerine tuz eklenir ve güzelce yoğurulur
  • Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek 30 dakika dinlendirilir
  • İç harcı için; Kuşbaşı etler küçük parçalar halinde doğranır
  • Aynı şekilde domates ve biber de ufak ufak doğranır
  • Domates, biber ve etin üzerine baharatlar eklenerek harmanlanır
  • Hamur mayalandıktan sonra, unlanmış mutfak tezgahına alınır ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, açılan hamurlar tepsiye dizilir
  • Hamurların üzerine kenarda boşluk kalacak şekilde iç harç eklenir
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hazırlanan pideler pişirilir
  • Konya usulü bıçak arası pidesi, dilimlenerek servis edilir
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa