Makarna yaz kış demeden her mevsim, her şartta her koşulda severek yenen bir besin. İşte Makarnanın yaz versiyonu...
Rokalı Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket penne
- Zeytinyağı
- 400 gram mantar
- 1 küçük kırmızı soğan
- 1/2 su bardağı beyaz şarap
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 4 su bardağı roka
- Tuz
- Karabiber
Rokalı Makarna Nasıl Yapılır?
- Makarna haşlanır, pişen sudan yardım su bardağı ayrılır
- Daha sonra mantarlar soğanlarla birlikte sotelenir
- İçerisine şarap, tuz ve karabiber eklenip 5-6 dakika pişirilir
- Makarna, makarna suyu, peynir mantarların üzerine ilave edilip bir süre daha pişirilir
- Pişen makarna roka ve domates ile servis edilir