Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Pesto Soslu Karpuzlu Atıştırmalık Tarifi
Malzemeler:
Pesto sos için:
- 2 demet fesleğen
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Pesto Soslu Karpuzlu Atıştırmalık Nasıl Yapılır?
- Karpuz çekirdeklerinden arındırılıp kare şeklinde dilimlenir
- Beyaz peynir de karpuzla aynı boyutlarda yine kare olacak şekilde dilimlenir
Pesto Sos Nasıl Yapılır?
- Çam fıstıkları ve ceviz teflon tavaya koyulup kısık ateşte hafifçe kavurulur
- Fesleğen yaprakları yıkanıp kurulanır
- Tüm malzeme rondoya alınıp malzemeler özleşene kadar çalıştırılır
- Bir dilim karpuzun üzerine peynir koyulur ve üzerine pesto sos sürülür
- Onun üzerine karpuz, peynir, pesto sos ve tekrar karpuz koyulur