Karpuzun 1001 Hali: Karpuz Marmelatı Tarifi

Malum sıcaklarda kavruluyoruz. Canımız hafif fresh yemekler istiyor. Hazır mevsimindeyken bol bol karpuz tükettiğimiz bu aylarda, biraz farklılık yapalım dedik, karpuzu başka malzemelerle birleştirdik. Ortaya karpuzdan farklı ama lezzetli bir tarif çıktı. Sofra sunumunuzu güzelleştirecek, serin serin midenizi bayram ettirecek, Afiyet olsun.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Ağustos 2023 21:17
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2023 21:28
Karpuzun 1001 Hali: Karpuz Marmelatı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...

Karpuz Marmelatı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg çekirdekleri çıkarılmış karpuz içi
  • 3 dilim karpuz kabuğu
  • 1 kg toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım limon veya limon tuzu

Karpuz Marmelatı Nasıl Yapılır?

  • Karpuz dilimlenir, çekirdekleri ayıklanır
  • Üzerine şeker dökülüp pişirilmeye başlanır
  • Karpuz kabukları kabak soyucusuyla kazınır
  • Minik minik veya reçelde hangi boyda kalması isteniyorsa o boyda doğranıp su dolu bir kapta iyice yumuşayana kadar pişirilir
  • Diğer tarafta karpuz içleri iyice pişirilip köpürmeler başlayınca tarçın ve limon eklenip bir taşım daha pişirilir ve altı kapatılır
  • Blender ile püre haline getirildikten sonra yumuşamış karpuz kabukları bu püre halindeki reçele eklenip karıştırılır
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa