Genellikle yaz mevsiminde bulunan karpuz, büyük, yeşil kabuklu ve tatlı, sulu, kırmızı veya pembe renkteki etli kısmıyla bilinir. Dünya genelinde popüler bir meyvedir ve ferahlatıcı, tatlı tadı sayesinde sıcak havalarda tercih edilen bir meyve olarak bilinir. Hem faydalı hem lezzetli bu meyveden yapılan tarifler midenizi bayram ettirecek, hem de bu sıcak havalarda midenizi yormayacak. O zaman hemen mutfağa...
Karpuz Marmelatı Tarifi
Malzemeler:
- 1 kg çekirdekleri çıkarılmış karpuz içi
- 3 dilim karpuz kabuğu
- 1 kg toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım limon veya limon tuzu
Karpuz Marmelatı Nasıl Yapılır?
- Karpuz dilimlenir, çekirdekleri ayıklanır
- Üzerine şeker dökülüp pişirilmeye başlanır
- Karpuz kabukları kabak soyucusuyla kazınır
- Minik minik veya reçelde hangi boyda kalması isteniyorsa o boyda doğranıp su dolu bir kapta iyice yumuşayana kadar pişirilir
- Diğer tarafta karpuz içleri iyice pişirilip köpürmeler başlayınca tarçın ve limon eklenip bir taşım daha pişirilir ve altı kapatılır
- Blender ile püre haline getirildikten sonra yumuşamış karpuz kabukları bu püre halindeki reçele eklenip karıştırılır